Sevginar Sali

Silkelenin ve biraz daha yukarı çıkın : ))

Bir gün, bir çiftçinin eşeği kuyuya düşer. Adam ne yapacağını düşünürken, hayvan saatlerce anırır. En sonunda çiftçi, hayvanın yaşlı olduğunu ve kuyunun da zaten kapanması gerektiğini düşünür ve eşeği çıkartmaya değmeyeceğine karar verir. Bütün komşularını yardıma çağırır. Her biri birer kürek alarak kuyuya toprak atmaya başlarlar. Eşek ne olduğunu fark edince, önce daha beter bağırmaya başlar. Sonra, herkesin şaşkınlığına, sesini keser.
Birkaç kürek toprak daha attıktan sonra, çiftçi kuyuya bakar. Gözlerine inanamaz. Eşek, sırtına düşen her kürek toprakla müthiş bir şey yapmakta, toprağı aşağıya silkeleyerek yukarı çıkmasına basamak hazırlamaktadır.
Bir süre sonra, komşular toprak atmaya devam edince, herkesin şaşkınlığı altında eşek, kuyunun kenarından dışarı bir adım atıp, koşarak uzaklaşır!
Hayat üzerinize hep toprak atacaktır; her türlü pislik ile.
Kuyudan çıkmanın sırrı, bu pisliği silkeleyip bir adım yükselmektir.
Sıkıntılarımızın her biri bir adımdır. En derin kuyulardan bile yılmayarak, usanmayarak çıkabiliriz.
Silkelenin ve biraz daha yukarı çıkın.

***
Sanırsam bugünlerde ve her daim yaşadıklarına bu gözle bakmaya ihtiyacı olanlar var…
E silkelenin o zaman : )

FENER-KURFALLI YOLUNA İYİLEŞTİRME
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 5. Bölge Yol Bakım ve Onarım Ekipleri acil bir ihtiyaç olan Fener-Kurfallı yolunda yama çalışmalarına başladı dün. Konu hakkında beklenti çok büyüktü. Vatandaşın hizmet taleplerine yanıt veren yetkilileri tebrik ediyoruz. Özellikle Rıza Nurgun’ü belirtmeden geçemeyeceğim… Hayırlı işler…

ÖZALİBEYLİLERDEN KAYNAŞMA KAHVALTISI
22 Kasım Pazar günü, Öz Alibeyliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi ve üyeleri sabah saat 10.00’da üyeleriyle kaynaşma kahvaltısında bir araya geliyor.

GÜNÜN UYARISI
Danamandıra’da, Mahalle Konsey Toplantısında halka seslenen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işkılar, "Silivri'yi haraç mezat satmaya çalışan gözü dönmüş insanlar var. İmar durumu hakkında Silivri Belediyesinden bilgi almadan hareket etmeyin” diye uyardı. Silivri’de o gözü dönmüşlere kanacak kimse yoktur da dışarıdan gelenlere Allah akıl fikir versin, canları yanmadan gözlerini açsın inşallah.

YORUM YAP